Thursday, September 8, 2011

‎.:::Mat Indera : Semua orang ada hati dan perasaan:::.


" Mari kita main sifir sejarah: Jawablah dengan semangat patriotik dan hati ikhlas."

1) Apakah gelaran untuk polis( mata-mata) yang tangkap Tok Janggut ?
2) Apakah gelaran untuk polis yang pasang tali di tengkuk leher Tok Janggut semasa hukuman gantung?
3) Apakah gelaran untuk polis yang arak dan gantung jenazah Tok Janggut di Padang Merdeka?
4) Apakah gelaran untuk polis yang tangkap Haji Abdul Rahman Limbong dan beliau dibuang ke Mekah hingga meninggal di sana?
5) Apakah gelaran polis yang membunuh pejuang Terengganu di Padang Kachong, Telemong?
6) Apakah gelaran polis yang tangkap Rosli Dhobie di Sarawak dan gantung beliau?
7) Apakah gelaran polis yang tangkap Datuk Maharaja Lela dan Sipintul yang membunuh Ketua Penjajah British JWW Birch di Perak?
Sejarah kepolisan PDRM bermula pada Majlis penganugerahan gelaran “DiRaja” kepada pasukan polis oleh Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong Pertama, Tuanku Abdul Rahman Ibni Almarhum Tuanku Muhammad pada 24 Julai 1958.

Bukannya bermula pada 25 Mac 1807 ! PDRM sepatutnya merayakan Hari Polis ke 53 bukannya Hari Polis ke 204 !

Jika ahli keluarga polis terasa hati dengan kenyataan Mat Sabu, bagaimana perasaan keluarga Tok Janggut, Haji Abdul Rahman Limbong, Rosli Dhobie, Datuk Maharaja Lela, Rentap, Mat Salleh, Dr Burhanuddin Al Helmy, Mat Kilau, Ustaz Abu Bakar Baqir, Mat Indera dan ribuan lagi pejuang yang terkorban di tangan polis yang berkhidmat dengan penjajah ?

Tugas kita yang masih hidup ialah berdoa moga-moga Allah Taala ampuni mereka semua dan ditempatkan bersama orang-orang yang soleh. "

UMNO perlu membuat kenyataan rasmi sekarang utk mengiktiraf Mat Indera sebagai pengganas komunis dahulu sebelum menuduh dan cuba melibatkan Mat Sabu sebagai orang yg bersimpati dgn komunis.


UMNO terpaksa mengambil pendirian yg Mat Indera itu adalah petualang kepada negara. Mahukah UMNO mengambil pendirian itu? - Baca SINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...